Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Vårig avokadosallad


Foto: Louise Johansson/Taste by Louise

Vårig avokadosallad
En härlig och nyttig sallad som passar perfekt till lax och skaldjur. Servera i mindre portioner som förrättstillbehör eller i en stor skål på buffébordet.

4 portioner
Tid: 10 minuter

2 avokado, delade och urkärnade
150 g babyspenat, sköljd och torkad
1 rejäl knippa dill
0,5 citron, saft och rivet skal
2 msk rapsolja, kallpressad
Salt
Svartpeppar, nymald

1. Gröp ut bitar av avokadon med en sked.
2. Varva avokado och babyspenat i en skål. Toppa med stora dillvippor.
3. Pressa citronsaft över salladen och strö på rivet citronskal. Ringla över rapsolja och smaka upp salladen med salt och nymald svartpeppar.

Tips!
För att få bra riv av citronskal är ett zestjärn en mycket bra investering. Skalet blir på så vis tunt rivet och smälter i munnen.

Nu står våren för dörren och jag vill sätta färg på tillvaron. Jag tycker mat ska vara enkelt ibland, man behöver inte alltid potatis, ris eller pasta. Det kan räcka med tillagade grönsaker som tillbehör och man får en riktig ”boost” av både färg och nyttig mat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)