Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Sveriges första Mästerkock

Sveriges första Mästerkock J Det hade jag aldrig kunnat drömma om den dagen när jag surfade in på TV4:s hemsida. Min tanke var egentligen att ”Bygglov” eller ”Äntligen hemma” skulle komma och hjälpa mig och min sambo att bygga vårt blivande hus. Så blev det ju inte riktigt… Jag såg annonsen ”Vill du bli Sveriges Mästerkock? Ansök här”. Så jag ansökte och kom med. Efter att jag fyllt i mina personuppgifter skulle jag motivera varför just jag skulle få delta i TV-programmet. Motiveringen var kanske inte den mest genomslående och övertygande, men jag brukar jag ta fram den när jag vill skratta lite. Man skulle kunna säga att det är ett av världens sämsta rim.  Därför tänkte jag bjussa på den här…
”En plats i programmet vill jag vinna!
Ett tag från Göteborg jag kan försvinna 😉

Med glimten i ögat, ska jag visa vad jag går för!
Jag hoppas i Sveriges ögon, jag blir en charmör!
En karriär har väl alla önskat som amatör?

Jag kan laga, hacka, vispa, steka, baka!
Jag lovar, ni blir inte besvikna när ni får smaka!

Hoppas detta har lyft era ögon lite extra för mig!
Och att ni fått ett leende på läpparna!
Det är sån jag är, glad!”

Sveriges Mästerkock har varit det roligaste och mest utmanande som jag har gjort i mitt liv! Jag är så otroligt glad att jag tog chansen och vågade söka till programmet. Att jag utsatte mig själv för att få kritik av Sveriges ”matelit” kan jag fortfarande inte förstå.

Jag har svårt att sätta ord på det som har hänt, att så många människor har följt, stöttat och skrivit till mig är helt ofattbart. Den här resan har inneburit många skratt och jag är lycklig att jag fått lärt känna så många nya människor. Jag har fått nya vänner för livet!

Nu framöver blir det en hel del receptskrivning till min kokbok. Det kan bli så att ni får se mig i något mer matlagningsprogram i TV, det hade varit jätteroligt. Jag har en del cateringuppdrag inplanerade och letar efter lokal där jag kan öppna en egen delibutik.

STORT TACK och fortsätt följ mig på mina nya upptåg!

Många kramar från mig, Louise.

164 kommentarer till Sveriges första Mästerkock

 • mos skriver:

  Hej Louise jag seger grattis till dig kram.

 • Linda skriver:

  Grattis!!

 • Joel skriver:

  Jag höll tummarna hela tiden för dig Louise. Det var väldigt spännande, och jag är så glad att du vann! 😀

 • Per skriver:

  Stort Grattis!

 • Hanna skriver:

  Grattis grattis grattis! Hoppades såå på dig!! 😀

 • moa skriver:

  Hej Louise jag seger grattis till dig ett stort lycka till i livet bamse kram Moa.

 • nini skriver:

  GRATTIS!!! fy f*n vad bra å jag hade det på känn..du är bäst. Vill någongång i frantiden få möjlighet att avnjuta din mat du lagat.
  Goa tjej det kommer gå så bra å nu ser jag fram emot din kokbok 🙂
  kramar nini

 • Jo skriver:

  Supergrattis till dig Louise! Så rätt att du vann.

 • Christina skriver:

  Du är grym Louise! Vi har suttit framför TVn o hållit tummarna för dig och det höll ju hela vägen. Lycka till i fortsättningen!

 • Jessi skriver:

  Jag är så glad att just du vann!! Vad nervöst det var att titta, ville ju så gärna att du skulle vinna, du är så värdig det!
  Ser framemot din kokbok som jag såklart ska köpa!

  KRAM!

 • Lina skriver:

  GRATTIS LOUISE!!! Du är grym, var toknervös hela programmet….men du fixade det!! Så kul, så bra!! GRATTIS!! jag grät på slutet av glädje, stod upp i vardagsrummet och knöt näven!
  Köper boken Sveriges Mästerkock imorrn och ser framemot när du släpper din alldeles egen kokbok!!

  Lycka till!

  Kramar Lina

  • Pia Widheden skriver:

   HEJ lOUISE DU É SÅÅÅÅÅ BRA !!! HÖLL PÅ DIG FRÅN START SÅKLART =) vÄNTAR PÅ DIN ALDELES EGNA KOKBOK GRATTIS =)

   • Louise skriver:

    Hej Pia! Stort tack, glad jag blir att du följt mig genom programmet. kokboken kommer ut i december hoppas jag på, stor kram /Louise

 • Lilly skriver:

  GRATTIS! 😀 Så himla roligt att du vann! 🙂 När kommer kokboken?!

 • Johanna skriver:

  Guuuuud va du är begåvad, Louise! Jag beundrar dig och din matlagning! Och jag hejade på dej ända sedan jag såg din fantastiska första rätt.. Du är verkligen GRYM på det du gör och din passion gnistrar! Jag önskar dig all lycka i framtiden! Ta hand om dig! Kram!

  • Louise skriver:

   Åhhh tack Johanna. Vilka fina ord du skriver till mig! Vad roligt att du följt mig från start, det har varit en fantastisk resa och jag är så glad att jag fått den här chansen i livet! Jag älskar att både laga och äta mat, det är livet 😉 Lev väl och må gott, kramar Louise

 • Penn Trollet skriver:

  JÄTTE GRATTIS till vinsten du förtjänade den 🙂

 • Annelie skriver:

  Grattis!
  Ser fram emot din egen kokbok som garanterat kommer att finnas I Mitt Kök direkt när den släppts!

  • Louise skriver:

   Tack Annelie, boken kommer ut i december hoppas jag på, håll utkik. Nu blir det till att skriva recept till den, allt gott och lev väl /Kram Louise

 • julia skriver:

  Jättestort grattis! Ser verkligen fram emot kokboken.
  Lycka till.
  Kram!

 • Moa Gustafsson skriver:

  Stort grattis till vinsten! Mina tummar är alldeles blåa efter att ha hållit dem så hårt när jag hejade på dig! Du är jätteduktig och en superduper förebild!

  • Louise skriver:

   Hej Moa! Oj då, hoppas händerna återhämtat sig 😉 Det var en spännande final även för mig trots att jag visste. Vad glad jag blir att du skriver just förebild, blir rörd. Ska försöka göra mitt yttersta för att vara en bra förebild. Stor kram /Louise

 • Annika skriver:

  Stort Grattis ! Du var väl värd att vinna, väntar med spänning på kokboken.

  • Louise skriver:

   Tack 🙂 🙂 Roligt att du tycker jag är värdig vinnare, kokboken kommer ut i december hoppas jag på. Stor kram Louise

 • Christine skriver:

  Ett stort GRATTIS! Det var oliiiiiiidligt spännande, men vi höll på dig hela vägen! Det var fantastiskt vacker mat du lagade på slutet och förmodligen väldigt god också! Stort stort Grattis!!

  • Louise skriver:

   TACK 🙂 Ja vilken pers det var i finalen, trodde aldrig jag skulle komma tillbaka efter fruktkakan. Jag är väldigt nöjd med min varmrätt som jag gjorde i finalen, fint med det pocherade ägget. Kram till dig /Louise

 • Tilde skriver:

  Grattis från mig!
  Tilde 10 år från Varberg

 • Linnéa skriver:

  Stort grattis till vinsten!!
  Vi satt på nålar här hemma i soffan, och skrek högt när du vann! 🙂
  Lycka till med din fortsatta karriär.

  • Louise skriver:

   Wow, skulle gärna velat varit en fluga i ert vardagsrum när ni skrek till, vad roligt! Det var spännande får jag erkänna. Stort tack, kramar Louise

 • Helene skriver:

  Grattis! Vi har hållit alla tummar o tår under hela tävlingen för att du skulle vinna!!! Sååå roligt! Din mat ser fantastisk ut och din utstrålning av glädje och vänlighet gör att man verkligen tycker om dig, utan att känna dig!!! Stor lycka till med kokbok, deli och din fortsatta karriär!!! ;)))

  • Louise skriver:

   Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir att ni gillar min mat, är det något som ligger mig varmt om hjärtat så är det just att få lägga upp mat. Jag är väldigt glad att min personlighet kommit igenom rutan, jag är bara mig själv. Hoppas att vi ses någon gång på mitt deli kanske, då får du presentera dig och säga att det var du som skrev det här… Stor kram Louise

 • Anna skriver:

  Stort grattis! Du är vekligen värd vinsten:)
  Lycka till i framtiden!
  Kram Anna

  • Louise skriver:

   Tackar, jag ska förvalta titeln väl. Lev väl och må gott, fortsätt följa mig här. Kramar Louise

 • Förutom det som var tävlingens mål, att vara den bästa kocken, vilket du med bravur visade, har du genom hela serien visat egenskaper värda att beundra.
  Trots en insida som, antar jag, många gånger skakat av nervositet, har du visat en fantastisk ödmjukhet och glädje inför såväl jury och medtävlare som inför oss som satt hemma och tittade.

  Den resa du startade med ett rim, som jag för övrigt tycker är väldigt charmerande, kommer att bli att mycket lång och spännande resa – det är jag övertygad om.

  Stort och varmt grattis, och all lycka i framtiden!

  • Louise skriver:

   Vilka fina och väl valda ord! Blir riktigt berörd här. Jag har alltid genom min uppväxt hört att jag varit en ödmjuk och snäll person. Det är roligt att den sidan kommit fram i TV-rutan, att jag bara är mig själv. Det betyder så mycket mer för mig att vara en fin människa än att ha vunnit det här. Vi får se vart min resa bär av, jag hoppas på att få jobba mer med TV men också att starta ett eget ställe. Stort tack, lev väl och må gott. Varma hälsningar Louise

 • Randi skriver:

  JätteGrattis, helt rätt tjei vann, att du kunde hålla dig så lugn och laga så god mat enda inn i de sista………, bra jobbat!
  Ser fram emot att se mer till dig i rutan, i tidningar och på din blogg!

  • Louise skriver:

   Tack! Jag kommer så väl ihåg denna dagen då jag var så otroligt nervös. Att jag lyckades sadla om efter fruktkakan är jag fortfarande förvånad över. TAck ännu en gång och fortsätt följa mig här! Kram Louise

 • Ylva Lindell skriver:

  Hej Louise o stort GRATTIS till Sveriges första MÄSTERKOCK!
  Lycka till.
  Kram

  • Louise skriver:

   Hej Ylva, Stort tack! Känns helt otroligt att man fått en sådan här chans i livet. Det händer ju bara folk på TV… Lev väl och må gott, kramar Louise

 • Per skriver:

  Grattis! Du var helt enkelt bäst ikväll!

 • karolina skriver:

  supergrattis! du vann! jag är så lycklig, du har varit bäst rakt igenom hela tävligen och ingen förtjänade att vinna mer än du! jag önskar dig all lycka till! stort, stort grattis! kram karolina

 • Gunnar skriver:

  Grattis, Lollo!!!
  Du är såååå värd det här! 🙂 🙂 🙂

  Riktigt kul att få följa dig från första dagen i Götet 😉
  Nu börjas det!

  Kram och hoppas att vi ses snart!

 • Olivia jansdotter skriver:

  Hejsan stort grattis du är en värdig vinnare!! Jag har en snabb fråga, vart vill du helst öppna dig resturang ?:)

 • Charlotta skriver:

  Grattis Louise!!
  Kommer att köpa din kokbok när den precis är släppt. Det märks att du brinner för matlagningen, så fortsätt att vara lika positiv och ödmjuk som du var i programmet! Lycka till! 🙂

 • William skriver:

  Stort grattis till vinsten! Längtar tills din kokbok kommer ut. (:

 • Lotta Yngvesson skriver:

  Grattis!!!! Hoppades att du skulle vinna!
  Kram fron en f.d. Kungälvsbo

 • Markus skriver:

  Stort grattis! Tycker absolut att det var rätt person som vann! Du är otroligt duktig, och utan tvekan en enorm inspirationskälla för väldigt många matintresserade där ute!

  Men, vad händer nu? Har du något speciellt planerat inför de närmsta månaderna, eller kommer vardagen att flyta på precis om vanligt?

  Fick ta och ställa frågan här på din blogg, då chatten på TV4 precis avslutades när jag skulle hoppa in. Grattis, återigen! 🙂

 • Linda skriver:

  grattis!!
  klar bäst!
  kram

 • Dagarna skriver:

  Stort grattis till första platsen!

 • ninaerica skriver:

  Grattis! Jag hoppades så att du skulle vinna! Du verkar vara en otroligt go och sympatisk tjej och dina upplägg är världsklass! Det märks ju inte genom TVrutan hur gott din mat smakar, men det verkar vara världsklass på det med! 🙂 Du förtjänade verkligen att vinna!

 • Martin svensson skriver:

  Jättegrattis tjejen! Heja Göteborg! Kram Martin

 • Kerstin skriver:

  Stort Grattis Louise du har gjort så hela Kungälv känner sig stolta! Hoppas att du etablerar dig med nåt eget här i Kungälv så vi kan få avnjuta din mat – den ser jätteläcker ut – åtminstone genom TV-rutan och här på din blogg.

 • Joakim Färdig skriver:

  Grattis!!!

  På min egna blogg har jag just dissat Noma.

 • Marina skriver:

  Stort grattis till dig!

  Du har varit så otroligt duktig och det har varit fantastisk kul att följa dig i programmet.

  Lycka till!

 • Li skriver:

  Grattis till vinsten! Hoppades verkligen att du skulle vinna. Var väldigt rädd där i slutet att den där otäcka jennie skulle vinna, hon verkade verkligen vara en osympatisk, elak person. Jag gillade dig dels för din stora matpassion och även för att man kunde se att du var ödmjuk och en genuint snäll person. Det är såna personer som borde vinna! Grattis grattis igen! Kommer definitivt köpa din kokbok! Kul att du ska öppna en delibutik också!

 • Majsan47 skriver:

  STORT Grattis till vinsten. Jag höll mina tummar hårt för dig och är så glad att det var just du som vann.

 • MrP skriver:

  Jag blev så glad att det var du som vann. Du har verkligen förtjänat det, så som du har slitit med att få det så som du vill och så trevlig som du verkar att vara!!. Jag höll dig som vinnare tidigt i tävlingen men vilket motstånd du hade i Jennie, det säger väl egentligen mer om att du har förtjänat vinsten på ett rekorderligt sätt! Louise förtsätt bara att vara du och fortsätt bara att leva ditt liv här på västkusten så ringer säkert han Mannerström sen och så får du hålla på med det du vill. Tack för en fint genomförd tävling och tack för att vi fått möta en så fin människa som du på teven!!
  MrP

 • Susanne Nyström Hjörnhede skriver:

  Fantastiskt roligt Louise:) Super duktig är du…en värdig VINNARE:)

 • Maria skriver:

  Grattis! Äntligen har jag också hittat din webbplats. Ska bli roligt att följa dig framöver och jag ser fram emot din kokbok.

  • Louise skriver:

   Tack! Vad roligt att du hittat hit! Kokboken kommer ut i december hoppas jag på, fortsätt följa mig så ses vi här 🙂 Kram Louise

 • Doktoranden skriver:

  Din kokbok kommer att göra sig alldeles utmärkt tillsammans med mina andra favoriter (Ramsay och Oliver) i kokbokshyllan. Stora gratulationer till vinsten och lycka till med allt!

  • Louise skriver:

   Stort tack! Vad roligt att min bok får en plats bredvid dem ”herrarna” känns så bra! Tack ännu en gång, kram Louise

 • Anna skriver:

  Lycka till med allt du tar dig för, är helt säker på att du kommer gå långt. Med din varma person kan det ju inte annat än gå rätt 😉 Kram Anna

  • Louise skriver:

   Hej Anna, blir så glad för vad du skriver! Känns så bra att min personlighet lyst igenom programmet. Tack för att du tror på mig, fortsätt följ mig här! Kramar Louise

 • foodpassion.se skriver:

  Vi önskar dig LOUISE ett stort GRATTIS , värdig vinnare!

 • Anna skriver:

  OCH ett stort GRATTIS till vinsten förstås, hur jag nu kunde missa att skriva med det…

  • Louise skriver:

   Det tänkte inte jag på du, dina fina ord i ditt första inlägg gick rakt in i hjärtat! Hoppas vi ses någon gång, kramar Louise och givetvis TACK 🙂

 • Annika skriver:

  Kan bara återigen säga Grattis!! Du har varit så självklar under hela tävlingen och varit så överlägsen. Måste varit svårt att inte få säga något men nu kan du fira med alla dina vänner och familj.

  • Louise skriver:

   Tack 🙂 Vad glad jag blir att du trott på mig genom tävlingen. Det var tufft på slutet att inte avslöja något, min familj har fått veta. Men annars har jag varit duktig på att hålla tyst. Har varit den mest roligaste veckan i mitt liv 🙂 Allt gott till dig, kram Louise

 • ullis skriver:

  grattis tjejen det var du värd !!!!
  ullis

 • Camilla Ridell skriver:

  Grattis Louise <3 Du var min vinnare från första programmet. Lycka till 🙂 🙂
  Jag är en samlare på kokböcker = kommer köpa Din, väntar med spänning
  Kram från en yrkesarbetande förskole Kock

  • Louise skriver:

   Tack så mycket! Vad glad jag blir att du trott på mig. Jag är också en kokboksamlare, älskar dem. Min kokbok kommer ut i december hoppas jag på. Kramar till dig, vad härligt att jobba med barn också. //Louise

 • Tina N skriver:

  Stort GRATTIS till vinsten! Vilken spännande final. Ni är duktiga båda två, men du lagar mer avancerad mat. Lycka till! 🙂

  • Louise skriver:

   Tackar, tackar! Ja det var en pers att stå i final mot Jennie, vilken otroligt duktig tjej hon är på att laga mat. Tack ännu en gång, kram Louise

 • Tara skriver:

  GRATTIS!!!Vad härligt det måste kännas, och det är du verkligen värd!:D
  Kram!

  • Louise skriver:

   Tack! Det känns helt otroligt, har inte landat ännu. När jag kom hem till Kungälv hade min familj, vänner, släkt och härliga människor ställt till med en stor brakfest för mig. Känns som att jag går på rosa moln och är i ett lyckorus! Kram till dig! /Louise

 • Rebecca Pettersson skriver:

  Stort Stort Grattis Louise! Jag & min sambo har hejat på dig sedan starten! Jag visste att du skulle ta hem detta med din lojalitet & kunskap! Du behövs i sveriges kök! Kram Rebecca & Markus

  • Louise skriver:

   Tack så mycket Rebecca och Markus! Vad roligt att ni trott på mig från start, värmer. Det har varit en fantastisk resa och ibland är jag förvånad över mig själv med vilken mat jag har lagat. Nu får vi se vart det bär av, jag hoppas på mer TV-jobb och öppna egen restaurang. Stor kram till er, fortsätt följ mig här. /L

 • Pingback: Mästerkockar efterfestade till långt in på natten | Mästerkock i mitt eget kök

 • Martina J skriver:

  Oj vad glad jag blev att DU vann!!! Jag trodde faktiskt att Jennie skulle ta hem allt, men har hejat på dig hela tiden! Så det blev så himla kul och överraskande! Och vilken fantastiskt VACKER mat du serverade som trerätters! Kan bara föreställa mig hur jäkla gott det smakade med 🙂 Ser fram emot DIN KOKBOK! Lycka till med allt i framtiden! *Stor jäkla grattis-kram!* =D

  • Louise skriver:

   Tack Martina, ja finalen var inte självklar. Jag vet inte hur jag lyckades komma tillbaka efter fruktkakan :S Upplägget av maten har alltid varit det roligaste med att laga mat, det är där jag får ut min kreativitet. Jag älskar att arbeta med mina händer. Jag fick smaka på rätten när jag lagade den till Steffo och Annika i Nyhetsmorgon i torsdags morgon, det var faktiskt fantastiskt gott. Rätt råvaror är A och O. Kokboken kommer ut i december hoppas jag på, stor kram till dig. //Louise

 • Sofia skriver:

  Grattis gumman!
  Kommer absolut att köpa din kokbok, och jag kommer be dig att signera den!! Vem vet, din autograf kan bli riktigt värdefull i framtiden så grym som du är…! =D

  Kram Sofia

  • Louise skriver:

   Tack Sofia 🙂 Vilket party ni överraskade med häromdagen 🙂 🙂 HAr fortfarande inte landat! Klart att du ska få ett signerat ex, hoppas vi kan ses snart! Ta hand om dig och hälsa HELA familjen. Kramar från mig

 • Sonja skriver:

  Grattis! Vad glad jag blev när jag såg att du vann. Du är helt otroligt duktig. Dessutom tycker jag personligen att du förtjänade att vinna mycket mer än Jennie. Jag tycker inte att hon tog åt sig någon kritik, allting var någin annans fel.
  Hoppas allt går bra för dig i framtiden!

 • Mia skriver:

  Ett stort Grattis till vinsten! Hoppas att vi får se mycket av dig i fortsättningen. Lycka till! 🙂

 • Anna skriver:

  Stort grattis Louise! Ska bli kul att få se mer av dig och din fantastiska mat!

 • Ulrika skriver:

  GRATTIS!!! Grattis, grattis, grattis!!! Sååå glad att du vann! Jag hann inte hem i tid för att se programmet på tv, så kastade mig över datorn och tv4play och nu har jag precis sett klart- var så grymt nervös i slutet och hoppades verkligen att du skulle ta hem det! Blev SÅ glad att det gick vägen, det är du verkligen värd!

  Som jag skrivit till dig innan- du verkar vara en så himla trevlig person, vilket gör det ännu mycket roligare att du vann!!

  Ser nu massor framemot din kokbok, den ska jag absolut ha!

  Stort grattis igen!! Kram!

  • Louise skriver:

   Tack Ulrika! Vilka fina ord, känns helt fantastiskt! Först nu börjar jag äntligen landa lite. Inte dumt att TV4 play finns 😉 Tack för att du hejat och trott på mig, nu ska jag sätta tänderna i kokboken och se till att den blir klar. Fortsätt gärna att följa mig här. Stor kram till dig 🙂

 • Gun skriver:

  Grattis Louise! Jag höll på dig från första början av serien, på grund av din personlighet och såklart din fantastiska matlagning. Lycka till i fortsättningen, jag kommer köpa din bok sen. 🙂

  • Louise skriver:

   Hej Gun! Vad glad jag blir att du har trott på mig! Jag har varit mig själv genom hela programmet och det är roligt att mina sidor kommit fram. Stort tack, min kokbok kommer antagligen ut i december. Kram till dig 🙂

 • Jessica skriver:

  Stort stort grattis!

  Du måste vara helt galet bra på att laga mat 🙂

  Ville bara säga att du är jättefin i lugg!

  Kram Jessica

  • Louise skriver:

   Tack Jessica! Jag har haft nere luggen några gånger i programmet, jag har en virvel i slutet av hårfästet som gör att den inte alltid vill som jag vill. Därför har den suttit uppe några gånger av programmet. Jag ska tänka på detta nästa gång jag klipper mig, det kanske får bli en lugg igen.
   Kramar Louise

 • PernillaElmquist skriver:

  Stort grattis till dig igen! Det är nu det börjar! Jag hoppas att jag snart får äta på din deli och väntar ivrigt på en inbjudan till housewarmingparty:) kram kram Pernilla

  • Louise skriver:

   Tack Pernilla 🙂 Japp, vi får se vart kosan bär av. Det ska bli ett spännande halvår framöver. Du är så välkommen på vårt mingelparty. Jag återkommer med datum. Ser fram emot att ses någon dag! Kram till dig <3

 • Kristin skriver:

  Grattis till vinsten. Var väldigt nervigt att se finalen. Hoppades verkligen att du skulle vinna.

 • Annica Agnefeldt skriver:

  Nu är jag stolt över dig!
  Njut och ta nu chansen, din ödmjukhet mot din omgivningen och råvarorna gör dig fortfarande till en av mina favoritelever. Kram Annica

 • Jag har hejat på dig från start 🙂 ödmjuk, mysig, duktig – listan blir lång 🙂

  Stort grattis Louise och lycka till i framtiden! & du, din chokladfondant vill jag ha recept på 😀

 • Katja skriver:

  Vilken rysarfinal! Stort grattis!

 • OscarFanBoyNR1 skriver:

  Hej får jag chans på dig?
  Vänligen svara på mail ja[] kanske[] nej[]

 • Karin skriver:

  Grattis Louise, du är en värdig vinnare. Så ung och så kunnig, fantastiskt. Jag har varit jätteimponerad över dina fina uppläggningar, så vackra! Hoppas jag kan få till dem lika fint mha din kommande kokbok.

 • Anna skriver:

  GRATTIS! Satt som på nålar i dagens program 😀 Jag kommer verkligen att köpa din kokbok när den kommer ut!
  Grattis igen 🙂

 • Hans Johansson skriver:

  Stort Grattis Louise!

 • Håkan skriver:

  Grattis,jag trodde det var klart redan innan desserten. Men blev j-vligt nervös ner Marcus obegripligt bara gav den en sjua, som tur var hade både Moberg och Mannerström reda på sina siffror.Du var helt klart bäst genom hela serien, dessutom går du igenom tv rutan på ett fantastiskt sätt.Skulle tro att minst 80-85 procent av alla tittare ville se dig vinna.

 • Tim skriver:

  GRATTIS, det var kul att den största anledningen till att man tittade, vann. 🙂

 • Emelie skriver:

  Grattis! Det var du verkligen värd 🙂 Hejjat på dig genom hela programmet!

 • Susanne skriver:

  Stort GRATTIS Louise. Du var min favorit från början till slut.
  Lycka till!

 • Mathilda skriver:

  GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!
  Har hejat på dig sedan första avsnittet, du är grym! Du verkar som en snäll person rakt igenom, grymt.

  • Louise skriver:

   Stort tack! Vad roligt att du trott på mig. Själv hade jag aldrig ens kunnat föreställa mig att det skulle gå så här bra! Stor kram till dig 🙂

 • Anna skriver:

  Enligt mig var finalen mellan dem som gjorde den intressantaste maten i programmet. Grattis till segern och lycka till i framtiden!

 • Eric S skriver:

  Grattis till vinsten !! Jag har hela tiden hoppats att du skulle vinna och jag blev jätte glad när jag såg det !!! Grattis än en gång !

  • Eric S skriver:

   Hälsa per med ! Han är as ball 😉 (du med ) jag behövde bara säga det om per 🙂

  • Louise skriver:

   Tack 🙂 Vad glad jag blir att du har trott på och följt mig genom programmet. Fortsätt att följa mig här, kram Louise

 • Olle skriver:

  RÄTT KOCK VANN!

 • Hanna Keysdotter Kindblad skriver:

  Stort grattis Louise ! 🙂

 • Grattis, blev så glad när du vann igår, du har varit min absoluta favorit från första programmet, ser fram emot att få läsa din kokbok när den kommer ut

 • Anna Spikh skriver:

  Det har varit så kul att följa dig i tv-rutan. Du har varit så duktig och ödmjuk genom hela programmet! Bra jobbat! Njut, njut, njut av segern. Den är du värd!

 • Emma skriver:

  Grattis!!! Du är så värd denna vinst! Vi blev så glada när vi såg att du vann!! Lycka till i framtiden!

 • Malin A Christoffersson skriver:

  Åh, vad jag är glad att du vann, det var så rätt!! Lycka till i fortsättningen!! Kram från Malin.

 • Sofie skriver:

  Hej Louise, jag är jätteglad att du vann det var du verkligen värd. Du verkar verkligen vara en jättesnäll och fin person och ”Sveriges mästerkock” kunde verkligen inte ha fått en bättre vinnare, hoppas verkligen det går bra för dig i framtiden!:)
  Kram

 • Mia skriver:

  Grattis!!!
  Viken otroligt rafflande final, superspännande in i det sista!
  Så himla roligt att du vann!
  Lycka till i fortsättningen!

 • Mats skriver:

  Så grymt, vi satt klistrade framför TVn igår och du ska vara grymt stolt! Att du kan laga mat är lätt att konstatera men att genom hela programmet du kunnat hålla fast vid din ödmjuka och positiva personlighet är lika beundransvärd. Ett dj… stort grattis från Anna-Lena o Mats. PS Behöver ni råd o tips med husprojektet så vet ni var vi finns – vi har ju nyss avslutat ett!

 • Madeleine skriver:

  Hej Louise!! Vi är så fantasktiskt glada alla i min familj och vänner som följt dig på din resa och önskar dig STORT GRATTIS!!! Hoppas du satsar allt på detta och att vi får se mer av dig framöver

 • Charlotta skriver:

  Måste bara säga att du är fantastisk duktig! Stort stort grattis!!!

 • Anna skriver:

  Ett jättestort grattis. Du är en stor inspiration för många. Den härliga personlighet gör att du bara går inte att tycka om. Lycka till i framtiden och jag väntar med spänning på din kokbok. Den skall självklart ingå i min samling. Åter igen ett stort GTRATTIS!!!

 • Frida 8,5 år och Isak 6 år skriver:

  Grattis!! Vi har hejat på dig hela tiden! Lycka till i framtiden. Vi vill köpa din bok och laga mat.

 • Cecilia skriver:

  Grattis Louise! Så härligt att du kan visa så många vad sann matglädje är.
  Lycka till och du är alltid välkommen att kontakta mig/ Cecilia

 • Elsa skriver:

  Hej Louise redan första gången du kom in till uttagningen visste jag och min mamma att du skulle gå långt;)
  Jag vill gärna smaka din mat och vi ska köpa din kokbok!!!
  Men när kommer den ut????
  //Elsa

 • Elvy, Italien skriver:

  Stort Grattis och lycka till! Inte ofta bästa man (kvinna) vinner men denna gången hände det. Du är fantastisk!

 • Rebecca skriver:

  Stort grattis till vinsten Louise! För mig så växte du genom hela tävlingen och var klart den värdigaste vinnaren 🙂 Hoppas det går bra med boken, ska bli spännande att se den när den kommer! 🙂

 • sanna skriver:

  Grattis! Jag hejade på dig genom hela programmet, du verkar vara en fantastisk människa och jag önskar dig all lycka och framgång!

 • Martina skriver:

  GRATTIS!

 • Stort GRATTIS till den välförtjänta segern!!
  Ser fram emot kokboken!

  • Louise skriver:

   Tackar 🙂 min kokbok kommer antagligen ut i december, håll utkik och fortsätt följ mig här. Kram Louise

 • Therese skriver:

  Grattis!!! Hoppas du firat ordentligt med bubblor och nära och kära! Min sambo och jag blev så glada när du vann!! Hoppas allt går bra för dig med receptskriverier och allt. Grattis igen!!!

  • Louise skriver:

   Tack! Ja det blev ett rejält firande, när jag kom hem från Stockholm i torsdags hade halva Kungälv kommit till ”Gamla torget” för att gratulera mig. Helt otroligt, hade aldrig tänkt att det skulle blivit så här stort. Nu blir det receptskrivande för fulla muggar 🙂 Kram till er

 • Olivia skriver:

  Grattis Louise! Det finns ingen som förtjänar detta bättre än du! Du har hållit toppklass genom hela programmet och verkar vara en otroligt trevlig och sympatisk människa. Önskar dig all lycka i framtiden! Kramar!

  • Louise skriver:

   Tack! Det värmer så mycket mer att vara en fin männsika än att ha vunnit det här. Givetvis är jag överlycklig 🙂 Tack ännu en gång, kramar Louise

 • Grattis!! Hejjade på dig! Ser fram emot din kokbok och att följa dig här på bloggen! Lycka till i framtiden!

 • Hillevi skriver:

  Hej!
  Du är superduktig och jag hejade på dig från första början! Blev så glad när du vann!
  Du har insipirerat mig till att söka till nästa sveriges mästerkock 🙂

 • Alexandra skriver:

  Har hållit tummarna för dig från första start! Lycka till med din karriär inom mat. Kommer följa dig här på bloggen!

  M.v.h
  Alexandra

 • Ylva Hedin skriver:

  Grattis! Du är värd denna vinst! Dels gör du fantastiskt vacker mat, men, viktigast är att du har visat på en ödmjukhet och en vilja att lära! 😉 Lycka till i framtiden! Ser fram emot din bok! 🙂

 • June skriver:

  Stort grattis! Jag hejade på dig ända från början, tänk att jag alltid hejar på den bästa från början. Du är verkligen en värdig vinnare!

 • Håkan Holgén skriver:

  Hej Louise! Vi har två killar som är 11 respektive 8 år och som har följt hela serien från start. De satt på helspänn igår för att du skulle vinna. Det gjorde förövrigt jag och min fru också. Jag trodde redan från uttagningen att du skulle vinna med tanke på juryns reaktioner men det var ju många tävlingar där emellan. Grattis!

 • Adde skriver:

  Grattis 🙂 Jag hoppades att du skulle vinna 😀 Ibland får man som man vill 🙂

 • Katrin skriver:

  Stort Grattis! Ha höllt på dig från 1:a audition!
  Du verkar vara en hel go tjej!

 • lotta skriver:

  Grattis

 • Stort grattis! Du var verkligen en värdig vinnare!! Lycka till vad du är tar dig för!!

 • Daniel skriver:

  Grattis!

  Jag trodde du skulle vinna hela tävligen redan i avsnitt 1! : D

 • Bara att gratulera Louise. Men hade jag varit hemma så hade kampen blivit annorlunda. Ja det vill säga om jag hade haft vett att i tid anmäla mig till tävlingen.

  Men återigen ett stort grattis.

 • annika holm skriver:

  ett stort grattis.du var bäst
  lycka till i framtiden
  Kram Annika

 • Erika skriver:

  Jag bor också i Kungälv, vart ska man gå om man ska få smaka på din mat nu då? Tänka sin vilka guldkorn som gömmer sig här, helt otroligt. Vi ska vara stålta över lilla Kungälv!

 • Anna skriver:

  Hej Louise!

  Stort Grattis till att bli Sveriges första mästerkock!! Jag hejade på dig från första programmet och din första audition i uttagningen. Jag blev så glad när du vann för det förtjänade du verkligen. Vilket härligt rim du hade när du ansökte!! ;-D Du är verkligen en go’ och gla’ tjej. Lycka till i framtiden!!

 • Anna som älskar mat&musik! skriver:

  Stort Grattis Louise! 😀 Jag anade redan från din audition att du skulle gå långt eftersom du fick massa härligt beröm!
  Jag har följt SM från första programmet och jag är en tonåring som älskar att laga mat och programmet var ett härligt Onsdags nöje för mig och familjen! Vet du ifall det kommer en till säsong? Det skulle vara toppen! Ha det bra! 🙂

 • katharina rankleven skriver:

  Vilka 5 favoritverktyg gillar du i köket ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)