Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Tre nya stjärnor i michelinguiden


Jacob Holmström och Anton Bjuhr som är Gastrologiks grundare, foto: via mynewsdesk.com

Så har årets nya Guide Michelin-stjärnor delats ut. Det är alltid lika spännande och roligt för de restauranger som får ett kvitto på sin drivkraft och passion. Hatten av för Gastrologik och Ekstedt i Stockholm som fått sina första stjärnor. Och grattis till Sjömagasinet i Göteborg som fått tillbaka sin stjärna efter ägarbytet mellan Leif Mannerström och Ulf Wagner.

Jag är så lyckans glad för att jag har ätit och besökt Gastrologik – en oförglömlig smakresa. Och nu vet jag vart mitt nästa slå-på-stort-restaurang-besök blir – jag säger Ekstedt 🙂

Lite smaknyttig fakta kring Sveriges stjärnrestauranger är:
2 stjärnor Stockholm: Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg
1 stjärna Stockholm: Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm, Ekstedt (ny) och Gastrologik (ny).
1 stjärna Göteborg: Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+, Fond och Sjömagasinet (ny)

Jag vill också slå ett slag för de restauranger som har utmärkelsen Bib Gourmand – som indikerar vällagad mat till ett rimligt pris:
Stockholm: Brasserie Bobonne, Proviant, Rolfs Kök, Den Gyldene Freden, Pubologi, Ulla Winbladh och Sjögräs.
Göteborg: Tvåkanten och Familjen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)