Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Sommar-res-tips

Semesterbild, foto: Pinterest

Snart packar jag åter min resväska för ett semesterstopp. Förutom mat så brinner jag helt klart för att resa. Nya plastser är lika med ro i själen och ny inspiration! Nästa destination är Spanien, närmare bestämt en liten fiskestad som heter Calpe. Det har nästan blivit tradition att åka dit varje sommar de senaste åren. God mat och dryck liksom läsning och lyssning av underhållande podcastar väntar. Det är semester för mig. Och sol och salta bad förstås.

Jag för ett år sedan i Spaninen, Calpe, bland vinrankorna 🙂

Jag hoppas också innerligt att ska hinna ta mig runt lite i Sverige under semestern. Det finns inget som slår den svenska sommaren när solen väl tittar fram. Och jag är omåttligt förtjust i att besöka alla dessa små passionerade gårdar med närproducerad mat som vi har i vårt land. Är du ute och åker på de svenska landsvägarna måste du ladda hem appen ”Mathantverk”. Där finns de flesta matstoppen markerade i området som du just befinner dig i.
Vill du ha mer mat- och dryckesevenemang att markera i kalendern kommer här lite tips i från mig. Och har du fler – kommentera och tipsa gärna!

7/7 (redan imorgon) – Matmarknad på Läckö slott, Lidköping, lokala producenter bullar upp för marknad och man får se Leif Mannerström göra ett matlagningsframträdande.

27/7 Krusbärsfestival – En folkfest där man också kan vara med och tävla om det tyngsta krusbäret i klasserna gröna, gula, röda och vita bär. För mer information klicka här.

Missa inte Mitt kök – Sverigeresan där Tommy Myllymäki och Jens Dolk besöker sju orter från Piteå i norr till Helsingborg i söder och smäller upp den mobila restaurangen. Smaka på lokalproducerad mat från respektive stad. För att boka bord klicka här.

11/8 – Startar ”Bondens egen marknad” runt om i landet – Här kan man handla nyupptagna grönsaker, ko- och getost, honung, kryddor, lammprodukter, bröd, kallpressad rapsolja och mycket mer direkt av bonden själv. Allt som säljs är närproducerat.

14/8Kulturkalaset i Göteborg – Missa inte the Internatonal street market på Gustaf Adolfs torg – En marknad med mat, konst och hantverk. Allt som försäljarna har med sig är lokalproducerat och färska kvalitetsvaror från hela Europa.

Under hela sommaren kan man skymta ”The cube by Electrolux” på Kungliga Operans tak. En mobil restaurang i glas som gästas av Sveriges Kock-elit, bland annat Magnus Ek som drev Oaxen Krog, Klas Lindberg – Årets kock 2012 och Mathias Dahlgren. Vill du ha en plats så boka nu, nu, nu på cubestockholm@electroluxmail.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)