Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Skördefest!

Foto: Björn Tesch

Gud vad affärerna är uppfyllda med frukt och grönsaker just nu och inte minst hos alla som äger ett trädgårdsland eller ett fruktträd. Jag hoppas att till nästa år kunna odla lite egna grönsaker i min trädgård. För visst är det något speciellt att äta något som man har odlat själv? Tänk att från ett litet frö kan det bli en morot, en rödbeta eller en tomat. Detta är sånt som jag faschineras av, därav kanske mitt stora matintresse?

Detta är givetvis en supertrend som kommer mer och mer, restauranger börjar att satsa på att odla sina egna grönsaker, vilket är en ny upplevelse vid bordet. De kallar dem för ”Chef gardens” där de har sina ”Rolls Royce-grönsaker” av bästa kvalitet.

Jag läste också precis om man ska odla egen vitlök så ska man tydligen trycka ner dessa lökar redan nu för att skörda till nästa år. Så ska du odla vitlök bör du plantera nu.

Eftersom jag är ny trädgårdsägare kanske du har några tips till mig för att få en fin trädgård och inte minst gröna fingrar… Kommentera gärna :).

Här kommer ett underbart recepttips som jag gjorde för Ica-kuriren som just handlade om skördetid. Varsågoda och njut! Klicka här för att dit!

2 kommentarer till Skördefest!

 • Majja skriver:

  Hej!

  Om du har frukträd, buskar och häckar bör de kanske beskäras innan vintern (Se JAS-beskäring). Klipp alltid i bladvecken. Har du fallfrukt som du inte hinner med att göra av med kan man lämna in det till vissa återvinningstationer som blir till energi, vilket är bra för miljön. Löv och pinnar vill man gärna kratta bort nu på hösten men glöm inte att lämna lite till maskarna. Många vårlökar skall sätts redan nu så att de hinner etablera sig innan det blir för kallt. Se till att lökarna är fräscha och hårda. Plantera de på en solig plats, inte för blött, hur du planterar står på förpackningen.

  Lycka till/Majja

 • Catarina skriver:

  Mmm ser jättegott ut 😀
  Jag håller med dig, hemodlat eller närodlat är något alldeles speciellt. Som nybliven trädgårdsägare tycker jag att du ska tillåta dig att sväva ut på nätet med google som din bästa vän. Hela Sverige är fyllt av bra trädgårdsbloggar, där alla delar med sig givmilt av sina erfarenheter. Lite vitlök är inte alls dumt att börja med, men köp utsädeslök för att garantera kvaliten.
  Ha de gott och lycka till i trädgården. Catarina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)