Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

I mitt skafferi – smaksatta oljor

Är det något som jag fått dille på senaste tiden är det smaksatta oljor. Ett tips är att ringla de gyllene dropparna över salladen, i soppan, i grillmarinaden, över pastan eller på en assiett för att doppa brödet i.

En triss i favoriter är Bengt Frithiofssons citronolivolja – har du en förkärlek till lemoncurd är den ljuvlig. Från Österlens gula rapsfält har jag lagt vantarna på en olja smaksatt med färsk basilika. Och en stående favorit i skafferiet är Plantin Delices solrosolja smaksatt med svart tryffel. Kanske kan vara veckans tips som en fin gå-bort-present?

3 kommentarer till I mitt skafferi – smaksatta oljor

 • Anneth Winqvist skriver:

  Har du nåt förslag på vad man kan använda en olivolja, smaksatt med ”Bay leaves, cinnamon & chillies” till? Har en sådan som bara står och det är ju lite synd.

  • Louise skriver:

   Hej Anneth!
   Vilken spännande olivolja, låter väldigt god!
   Jag skulle kunna tänka mig att oljan är toppen att bara ringla över salladen eller pastan men också att marinera kyckling eller fläskkött i. Nu kommer ju grillsäsongen, så några skedar av oljan i marinaden tror jag förhöjer smaken. Hoppas att mitt svar hjälper dig, hälsningar Louise

 • Madelaine skriver:

  Visst är Bengt Frithiofssons citronolja den godaste som fanns! Jag förstår inte varför Arvid Nordquvist skulle förstöra den så totalt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)