Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Salvia- och vitlöksfylld kycklingfilé med linguini och kantareller


Foto: Louise Johansson/Taste by Louise

Salvia- och vitlöksfylld kycklingfilé med linguini och kantareller
Av årets första kantareller så bjuder jag på pasta! För att få mer smak av svampen så blir det bäst om man tillsätter fett. Så använd gärna riktigt smör när du steker, kanske inte helt nyttigt, men det blir otroligt gott!

4 portioner
Tid: 40 minuter

4 kycklingfiléer
1 kruka salvia, hackade blad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 parmesanost, riven (spara lite till garnering)
3 dl kantareller, färska
0,5 gul lök, finhackad
3 dl grädde (alt. matlagningsgrädde)
Salt, nymald svartpeppar
2 msk olja + 3 msk smör tillstekning
500 g linguini

1. Sätt ugnen på 130 grader. Skär en ficka på längden i varje kycklingfilé och fyll med salvia, vitlök och parmesanost, salta och peppra.
2. Stek kycklingfiléerna på hög värme i matolja tills de får färg. Lägg upp i en ugnssäkerform och baka av med termometer tills de har en innertemperatur på 68 grader.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Smörstek kantarellerna tills de är gyllene och tillsätt gul lök. Häll i grädde, låt koka samman i ca 5 minuter tills såsen är krämig, smaka av med salt och peppar.
5. Rör i pastan i kantarellsåsen och lägg upp på tallrikar. Dela kycklingfiléerna snett på längden och lägg ovanpå. Garnera med salviablad och hyvlad parmesanost.

Tips!
När jag lägger upp pasta så använder jag mig av en pincett. Snurra pastan runt pincetten och lägg upp på tallrikar, då blir det en snygg ”snurra”. Jag brukar också lägga i pastan i såsen innan jag serverar, detta gör jag för att då blir all pasta täckt med sås, vilket blir både krämigare och godare!

8 kommentarer till Salvia- och vitlöksfylld kycklingfilé med linguini och kantareller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)