Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Saftiga muffins med färska bär och honung

Saftiga muffins med färska bär och honung, foto: Louise Johansson

Saftiga muffins med färska bär och honung
Sommaren hör till att baka! Bjud på hemgjorda muffins med färska bär – ta vad skogen erbjuder. Jag har toppat mina med en underbar honung och flagad mandel. Njut med ett glas saft i hängmattan.

12 medelstora muffins
Tid: 30 minuter

2 ägg
1 ¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
2 dl mjölk

1 ½ dl färska blåbär (alt. tinade)
24 trädgårdshallon
½ dl honung
½ dl flagad mandel

12 stora muffinsformar

1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker krämigt och poröst med en hushållsmaskin.
2. Tillsätt vetemjöl och bakpulver i äggvispet och vänd försiktigt runt med en slickepott. Häll i smöret och mjölken lite i taget och rör till en jämn smet.
3. Fyll varje muffinsform med cirka en halv deciliter smet.
4. Lägg en sked blåbär på varje muffins och tryck försiktigt i två hallon. Strö över flagad mandel och klicka på lite honung. Grädda i cirka 20- 25 minuter tills muffinsarna har fått fin färg och känns lätta.

Tips!
Jag brukar använda mig av en muffinslåt när jag bakar muffins. Då är risken att de flyter ut mindre. Har du ingen kan du använda dig av en extra form eller coucotteformar.

Saftiga muffins med färska bär och honung, foto: Louise Johansson

Min nya favorit - Honung! En lokalt producerad honung som jag kom över i Spanien, tycker speciellt om namnet "Thousandflowers honey". Tänk dig en sommaräng med tusen blommor, vem vill inte smaka på det? Foto: Louise Johansson

Innan muffinsarna går in i ugnen på den berömda muffinsplåten, vilken jag också använder till bullbaket. Foto: Louise Johansson

 

4 kommentarer till Saftiga muffins med färska bär och honung

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)