Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Rostad majssoppa med ingefära och koriander


Rostad majssoppa med ingefära och koriander, foto: via arla.se

Rostad majssoppa med ingefära och koriander
Det här är ett recept som jag skapade tillsammans med Arla för produkten Arla Köket® gräddmjölk. Det är en krämig, mixad soppa på rostad majs och sting av cayennepeppar. Strö över majskorn och grovhackad koriander på soppan och servera med ett gott bröd.

4 portioner
Ca 30 minuter

5 dl majskorn, ca 400 g
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 bit färsk ingefära, ca 2 cm, riven
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
5 dl Arla Köket® gräddmjölk
3 dl grönsaksbuljong
1/2 krm cayennepeppar
salt
1 kruka färsk koriander

1 surdegsbaguette

Rosta majsen i smör-&rapsolja i en stor och vid kastrull. Ta upp ca 1 dl av majskornen och lägg i en skål vid sidan av (till garnering). Tillsätt lök, vitlök och ingefära i kastrullen fräs i ca 2 min. Häll i gräddmjölk och buljong. Låt koka på svag värme ca 10 min. Mixa alltsammans med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar och salt. Hacka koriandern grovt. Strö över majskorn och koriander på soppan och servera med bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)