Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Romantisk räkcocktail med mozzarella och granatäpple


Foto: Louise Johansson/Taste by Louise

Romantisk räkcocktail med mozzarella och granatäpple
Inled alla-hjärtansdagmiddagen med räkor! Här har jag kryddat till dem med chili för att få lite hetta. Granatäppelkärnorna blir som pricken över iet då de både tillför sötma och syra.

2 portioner
Tid: 30 minuter

200 g skalade räkor (alt. lyxräkor i lake)
1 vitlöksklyfta
½ kruka koriander, spara lite till garnering
½ röd chilifrukt
1 dl rapsolja
1 mozzarellaost
½ avokado, urkärnad
½ liten påse blandade salladsblad
1 dl granatäppelkärnor
½ rödlök, skivad
Ev. salt och nymald svartpeppar

1. Mixa vitlök, koriander, chili och rapsolja med en stavmixer, blanda upp med räkorna. Smaka eventuellt av med lite salt och nymald svartpeppar.
2. Häll av vattnet från mozzarellaosten och riv upp den i grova bitar för hand.
3. Gröp ur avokadon och skär tunna skivor på längden, skär inte av helt på toppen så de forfarande hänger ihop. Dela på mitten och tryck försiktigt ut skivorna som en solfjäder.
4. Lägg lite salladsblad i botten av två cocktailglas och lägg på lite räkor. Sätt avokadon bakom räkorna så att den sticker upp och sprid ut mozzarellosten runt om. Garnera med granatäppelkärnor och rödlök.

Granatäppletips!
För att få ut kärnorna enkelt ur granat äpplet, dela det på mitten och håll över en skål samtidigt som du slår hårt med en sked på skalet. Passa för att få saften på kläderna, det är nästintill ommöjligt att få bort i tvätten.

3 kommentarer till Romantisk räkcocktail med mozzarella och granatäpple

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)