Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Rivstart på dagen!


Foto: Louise Johansson/Taste by Louise

Nyttig müsli

Krispig och nyttig müsli som ger en ”toppenstart” på dagen!

20 portioner
Tid: 25 minuter

5 dl råg flingor
5 dl havregryn
1 dl linfrön
0,75 dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
1 dl hackad mandel eller hasselnötter
0,5 dl råsocker
2 msk raps- eller matolja
2 dl vatten
Ev. 1 dl torkad, hackad frukt (t.ex. russin, aprikoser, jordgubbar, banan)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i bunke förutom den torkade frukten.
2. Tillsätt olja och vatten och blanda ytterligare så att det blir en jämn och smulig konsistens.
3. Häll upp alltsammans fördelat på två stycken plåtar med bakplåtspapper. Grädda först i ca 12 minuter och rör om i müsliblandingen, grädda i ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen och låt müslin svalna i eftervärmen.
4. Strö över torkad frukt och förvara i en burk med lock. Servera med antingen filmjölk eller yoghurt.

Frukosten är den bästa måltiden på hela dagen tycker jag. Det är enda målet som jag inte behöver variera och jag tröttnar aldrig på den här müslin!
Jag fick müslin serverad hos min granne Eva en gång och jag kunde inte gå därifrån utan receptet! Extra lyxigt blir det om man serverar den med färska bär. (Jag köper oftast blandade, frysta bär som får tina i kylen i en burk. De håller ca 5 dagar).

Müsli serverad med filmjölk och färska bär

Foto: Taste by Louise

3 kommentarer till Rivstart på dagen!

 • Chrillea19 skriver:

  Hej,
  Provade ditt musli-recept och känner att det verkligen kan bli bra. Dock missade jag säkerligen någonstans…
  Funderade lite på hur jag skulle hantera de 2 plåtarna eftersom de skulle stå kvar i eftervärmen… Kan jag ha dom ovanpå varandra även om jag inte har varmluftsugn?
  Jag löste det genom att köra båda ugnarna i min spis… Jag tyckte dock att muslin fick en aning bränd smak vilket gör att jag nästa gång tänker sänka värmen en aning (alternativt ha inne dom en kortare stund).
  För fler gånger blir det definitivt.
  Tack för receptet!
  // Christer

  • Louise skriver:

   Hej Christer!
   Vad roligt att du testat det här receptet!
   Jag kör alltid i varmluftsugn därför kan man köra två plåtar, jag skulle antingen halverat satsen och kört på en plåt i din ugn, eller gjort hela receptet och bakat av muslin i omgångar. Jag funderar bara på omgång 2 blir lika bra som den fösta, då denna kanske sväller mer? Det kan ju hända att bakningstiden fortsätter i vanlig ugn jämnfört med varmluftsugn, därför kan det ha blivit övergräddat. Jag ska skriva tydligare i mina recept framöver att jag använder varmluftsugn.
   Hoppas du får ordning på muslin. Hej från Louise

 • Pingback: Slå bam på rutinerna | Taste by Louise

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)