Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Råmarinerade pilgrimsmusslor med mango och avokadocrème

Råmarinerade pilgrimsmusslor och mango med avokadocrème
En somrig och färgstark förrätt med friska smaker som förhöjer aptiten. Det här receptet andas verkligen sommar för mig! Inspirationen är hämtad från en resa i Mexico. Där åt jag ofta ”ceviche” som hade just dem här ingredienserna. Fantastiska smaker som sätter fart på smaklökarna. 

 4 portioner
Tid: 30 minuter

400 g pilgrimsmusslor
1 mango, skalad
0,5 dl koriander, finhackad
0,5 dl olivolja
1 lime, rivet skal och saft
Salt
Nymald svartpeppar

Avokadocrème
1 avokado, urkärnad
0,5 rödlök, finhackad
0,5 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 röd chili, urkärnad och finhackad
0,5 lime, rivet skal och saft
1 msk olivolja

2 dl blandade salladssorter (mangold, maché, babyspenat)

1. Skiva pilgrimsmusslor och mangon tunt på längden och lägg i en skål.
2. Tillsätt koriander, olivolja, rivet skal och saft från lime, smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt marineras i ca 20 minuter.
3. Mosa avokado med en gaffel i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser till crèmen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
4. Lägg oregelbundet upp pilgrimsmusslor och mango varvat på en tallrik. Lägg lite sallad i mitten. Forma ett ägg av avokadocrèmen med hjälp av en sked som sedan placeras ovanpå salladen.

Tips!
När jag ska skiva något riktigt tunt så brukar jag använda mig av en mandolin. Ett praktiskt och bra redskap som man kan använda till mycket.

6 kommentarer till Råmarinerade pilgrimsmusslor med mango och avokadocrème

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)