Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Pasta med pesto och gravad lax


Foto: Louise Johansson/Taste by Louise

Pasta med pesto och gravad lax
Enklare än så här blir det inte! Jag hade nästan glömt hur en god pasta med pesto verkligen smakar, fantastiskt!

4 portioner
Tid: 35 minuter

400 g gravad lax, skivor
500 g pasta, valfri sort
2 färska vårlökar, hackade med blasten
1 näve machésallad
3 tomater
1 dl rostade pinjenötter till garnering
1 knippa ärtskott till garnering
Salt
Nymald svartpeppar

Pesto
2 krukor färsk basilika
1 vitlöksklyfta
100 g parmesanost, riven
0,5 tsk citronsaft
1,5- 2 dl olivolja
Salt
Nymalen svartpeppar

1. Mixa alla ingredienser till peston med stavmixer eller blender. Smaka av med citron, salt och nymald svarpeppar.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och skiva tomaterna.
3. Hetta upp en stekpanna, lägg i två rejäla skedar med pesto.
4. Tillsätt pasta, lök, machésallad och tomater och vänd runt.
5. Häll upp pastan i djupa tallrikar, lägg på några skivor lax och strö över pinjenötter. Garnera med ärtskott och lite nymald svartpeppar.

Tips!
Basilika dricker otroligt mycket vatten. Jag brukar ha mina krukor stående i vatten hela tiden. Är det just krukor har jag hört att man inte ska vattna dem ovanifrån som man brukar göra. Utan att de ska suga upp vattnet underifrån.

6 kommentarer till Pasta med pesto och gravad lax

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)