Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Påskägg med västerbottensost och forellrom

Fyllda påskägg med västerbottensost och forellrom, foto: Louise Johansson

Äggroyal med västerbottensost och forellrom
Det här är påskigt om något! Ta tillvara på hela ägget inklusive kartongen – en aptitretare som piffar till påskbuffén.

8-12 portioner
Tid: 35 minuter

1 dl flytande vispgrädde
3 äggulor
100 g Västerbottensost
salt och 1 krm cayennepeppar
1 dl vispad vispgrädde

50 g forellrom
2 msk plockad kryddkrasse

12 äggskal som formar (alt. små coucotteformar)

Sätt ugnen på 100 grader. Rör samman flytande grädde, äggulor, ost, salt och cayennepeppar till en jämn smet. Vänd försiktigt i vispad grädde så att luften behålls så mycket som möjligt.
Fyll äggskalen 2/3 med grädd- och ostsmeten och ställ försiktigt i äggkartongen (eller använd smörade coucotteformar). Baka av äggen i äggkartongen i cirka 15 minuter tills smeten precis stannat och blivit fluffig. Toppa med forellrom, garnera med kryddkrasse och servera direkt!

4 kommentarer till Påskägg med västerbottensost och forellrom

 • Therese skriver:

  Jättegoda 🙂 blev en succé på vår påskbrunch! Glad påsk 🙂

 • Ann skriver:

  Hej
  Det här receptet har jag för mig var ett av flera i en tidningsartikel där du och två andra tävlande från västkusten satte samman en påskbuffe. Jag letar även efter receptet i samma artikel som innehöll en sallad på lax tror jag, som serverades med en hollandaise. Vet du vart jag kan hitta det receptet?
  Mvh Ann

  • Louise skriver:

   Hej Ann!
   Det stämmer det var med i tidningsartikeln 🙂 Jag vet faktiskt inte riktigt vilket recept du letar efter. Vi var fler som lagade mat till den artikeln kanske kan vara ett av de andra kockarnas recept? Hälsningar Louise

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)