Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Nyhetsmorgon – fudgerecept


Snörullad pepparkaksfudge och jag in action i TV4:as Nyhetsmorgon, foto: Louise Johansson

Vem vill inte kickstarta nya veckan med ljuvligt goda fudgekolor? Jag menar det är ju ändå Nobeldagen och jul.
Efter att jag besökte Nyhetsmorgon i morse har efterfrågan på mina recept strömmat in. Roligt att ni vill laga mina recept. Så här kära vänner kommer dem  – Snörullad pepparkaksfudge och Pistage- och chokladfudge. Använd gärna fudgereceptet som ett grundrecept och smaksätt med dina favoritsmaker – polkagris, citron, apelsin, ingefära, nötter, vit choklad, russin, saffran, sprit, gölgg…

Kocken%20Louise%20Johansson%20visar%20hur%20man%20lyckas%20med%20sin%20fudge


Snörullad pepparkaksfudge, foto: Louise Johansson

Snörullad pepparkaksfudge
Tycker du om pepparkaksdeg – då är den här kolan något för dig! Enkel att göra och smälter i munnen.

Antal: ca 50 st
Tid: 1 timma

3 dl vispgrädde
3½ dl strösocker
½ dl glukos
½ tsk salt
1½ tsk pepparkakskryddor
1½ msk flosocker till rullning

Koka grädde, socker, glukos, salt och pepparkakaskryddor tills det har en temperatur på 118 grader det tar ungefär 25 minuter. Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om kolan är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula). Dra av kastrullen från plattan och rör kolan tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 5-7 minuter.
Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ sedan kallt i kylskåp.
Stjälp upp skär fudgen i kuber, halvera på diagonalen och rulla i florsocker. Förvara kallt i kylskåp och den håller minst i 4 veckor.


Pistage- och chokladfudge, foto: Hanna-Sofia Berns, recept.nu

Pistage- och chokladfudge
En fudge som verkligen tar dig till himmelen – man vill bara ta en till och en till och en till!

Antal: ca 50 st
Tid: 1 timma

3 dl vispgrädde
3½ dl strösocker
½ dl glukos
½ tsk salt

100 g mörk choklad
1 dl hackade, saltade pistagenötter

Koka grädde, socker, glukos och salt tills det har en temperatur på 118 grader det tar ungefär 25 minuter.
Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om kolan är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula). Smält under tiden chokladen över ett vattenbad.
Dra av kolakastrullen från plattan och rör tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 5-7 minuter. Tillsätt och vänd i den smälta chokladen och rör 1tt till två varv så att kolan fortfarande är marmorerad.
Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Strö över pistagenötterna, låt svalna helt och ställ sedan kallt i kylskåp.
Stjälp upp skär fudgen i kuber. Förpacka den gärna i fina presentburkar och ha som gå-bort-presenter. Förvara kallt i kylskåp och håller minst i 4 veckor.

 

 

2 kommentarer till Nyhetsmorgon – fudgerecept

  • Har gjort lite olika varianter på fudge och inte alltid jag får bra konsistens på dem. Får nog testa glykos nästa gång. För fudge är ju så gott!!

    • Louise skriver:

      Glukosen gör att fudgen får bra konsistens och inte sockrar sig lika lätt. Viktigt är att röra hela tiden medan fudgen svalnar efter att den uppnåt sina 118 grader. Det känns lite i armen men det är det värt – det blir ett hantverk som smälter i munnen. Lycka till! Hälsningar Louise

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)