Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Mozzarellaost med marinerad rödlök och thaibasilika


Foto: Louise Johansson/Taste by Louise

Mozzarellaost med marinerad rödlök och thaibasilika
En förrätt som man äter på från samma tallrik. Syran i rödlöken gifter sig med stinget i thaibasilikan. Superenkelt och himmelskt gott som vem som helst kan laga!

4 portioner
Tid: 15 minuter + 2 timmar för torkning av tomater

2 mozzarellaostar av god kvalitet
12 cocktailtomater
1 nypa strösocker
½ rödlök
2 msk vit balsamvinäger
¾ dl pinjenötter
1 kruka thaibasilika
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

1. Sätt ugnen på 80 grader varmluftseffekt. Halvera cocktailtomaterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite socker, salt och nymald svartpeppar och torka i ugnen i cirka 2 timmar tills tomaterna är halvtorkade, öppna ugnsluckan emellanåt (alt. lägg tomaterna på en plåt dagen innan och låt självtorka i rumstemperatur).
2. Skiva och lägg rödlöken i en skål, häll över balsamvinägern och låt marineras i 10 minuter.
3. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna tills de blir gyllene häll upp på ett fat och låt svalna.
4.
Häll av vattnet från mozzarellaostarna och lägg upp i mitten av två tallrikar. Lägg några tomater runt om och varva med thaibasilika. Strö över pinjenötter och garnera med rödlöken. Ringla över lite olivolja och strö över lite salt och nymald svartpeppar.

Byt ut!
Får du inte tag på thaibasilika så ta vanlig basilika eller oregano men poängen med den här basilikan är att den har en anande pepprighet som är spännande!

2 kommentarer till Mozzarellaost med marinerad rödlök och thaibasilika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)