Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Mina tips för att lyckas i Sveriges Mästerkock

Foto: TV4

Jag har fått en hel del mail senaste tiden om hur man tar sig vidare på audition i Sveriges Mästerkock. Det har kommit in frågor från allt vad man ska laga, hur det är att laga mat på tid, hur lång tid man har på sig, vad man bör tänka på, hur stämningen är… Så jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter och hur jag tänkte den 4 oktober för cirka ett år sedan.

– Ha roligt när du lagar mat, glöm aldrig det under tävlingens gång, det var ju därför som du sökte till tävlingen, för att du älskar att laga mat!
– Tänk att du står hemma och lagar mat i ditt egna kök.
– Behåll lugnet trots pressen.
– Jobba lugnt och metodiskt.
– Tänk absolut inte på vad någon annan gör.
– Lyssna på en peppande låt innan tävling.
– Tro på dig själv!
– Smaka av maten flera gånger.
– Tänk på hur du ska lägga upp maten redan innan du börjar tillagningen.
– Tänk att du har kortare tid på dig än vad du har, är det en timma, tänk då att du har 50 minuter på dig istället, då hinner du göra det lilla extra.
– Ha huvudråvaran i centrum och utgå från den hela tiden, vad passar ihop, vilka smaker och färger?
– Laga inte något som du inte behärskar. Det finns inte plats för dåliga chansningar, då risken stor att man inte går vidare.
– Enkelheten är oftast vinnande.
– Memorera momenten i din matlagning så att du hela tiden vet vad du ska göra, då tappar du inte bort dig.
– Gläds med dina medtävlande, det är mycket enklare och roligare att ta sig igenom en sådan här utmaning om man stöttar varandra och har roligt!

Hoppas detta kan vara till hjälp. Nedan är klippet från min audition i Göteborg, jag kan fortfarande känna hur nervös jag var.

Audition:%20Louise%20imponerar%20p%C3%A5%20juryn

Klipp: Tv4
Lycka till alla som söker!

7 kommentarer till Mina tips för att lyckas i Sveriges Mästerkock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)