Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Min tomatsoppa med fetaost och oliver

Min tomatsoppa med fetaost och kalamataoliver, foto: Louise Johansson

;

Min tomatsoppa med fetaost och oliver

4 portioner
45 minuter

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
10 färska tomater, gärna av olika färg, hackade
½ tsk torkad timjan
2 msk olivolja till stekning
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 msk rödvinsvinäger
3 dl vatten
2½ msk kycklingbuljong (koncentrerad)
2 dl turkisk yoghurt (spara ev. lite servering)
1 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar

1½ dl kalamatoliver, kärnfria
150 g fetaost
½ kruka basilika, blockade blad

1. Fräs lök och vitlök i olivolja tills det blir glansigt. Tillsätt tomater,timjan och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
2. Häll i krossade tomater, rödvinsvinäger, vatten och kycklingfond och låt koka ihop i ca 10 minuter. Mixa soppan hastigt med stavmixer så att det fortfarande är lite tomatbitar kvar.
3. Rör i yoghurten och låt koka ihop i cirka 5 minuter. Smaksätt soppan med honung, salt och nymald svartpeppar. Rör i kalamataoliverna på slutet.
4. Smula över lite fetaosat, garnera med plockade basilikablad och servera eventuellt med knäckebröd eller nygräddade foccaciabaguetter och en klick yoghurt.

9 kommentarer till Min tomatsoppa med fetaost och oliver

 • Pingback: Fabulösa tomater | Taste by Louise

 • viktor hagström skriver:

  Från en matfoitograf till en annan, Vad tycker du är det viktigaste när du fotar mat?! 🙂

  • Louise skriver:

   Det viktigaste tycker jag är ljuset, det blir alltid bäst att fota i dagsljus. Sen beror ju allt på vad man plåtar, det är ju alltid roligt att ha med lite i bakgrunden som blänker och glimmar till i bilden. Sen är ju val av porlin med mera halva grejen, det viktiga är att man får den känslan som man vill förmedla, den maten som man står för och lagar.

 • Maria skriver:

  Denna ska jag prova någon dag, verkar jättegod! Har Du förresten något tips på en bra fetaost?

  • Louise skriver:

   Hoppas det smakar! Jag brukar välja de fetaostarna som är ekfatslagrade och har riktig fetthalt, finns en bl a i butik som kallas Fontana tror jag. I saluhallen kan man ju hitta ännu roligare och lite godare.

 • Mona skriver:

  Hej!
  Soppan verkar mycket god. Är det möjligt att du kaloriberäknar dina recept?

  • Louise skriver:

   Hej Mona!
   Vad roligt att höra att du tycker soppan verkar god. Tyvärr så kaloriberäknar jag inte mina recept, men det kanske är en idé för framtiden. Hälsningar Louise

 • Sebastian skriver:

  Exakt samma lilla gryta som jag serverade min gulasch i på min blogg! 🙂

 • Amanda skriver:

  Hej! Det här ser gott ut! Undrar däremot om man ska försöka skala tomaterna? Eller märker man inte av skalet i soppan? Och så undrar jag också vad som är bäst att byta ut kycklingfonden mot, om man vill ha en vegetarisk soppa. Mvh Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)