Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Maj är festernas månad

Kycklingspett med ramslök och prästost, foto: Åsa Dahlgren

Stundenttiden står för dörren och jag har fått in en hel del mail och frågor om jag har några recepttips, vad man ska tänka på och hur man lyckas bäst med buffén. Det är inte helt lätt att fylla huset eller trädgården med släkt och vänner och bjuda på storkalas. Diskmaskinen brukar gå på högvarv och glasplockningen tar aldrig slut.
Mestadels krävs det en bra planering och inte minst logistik i kylskåpet – Hur allt ska förvaras. En dag som denna eller vilken fest som helst vill man ju själv som värd eller värdinna inte irra runt som ett yrväder in och ut från köket. Så planeringen är A och O.

Jag tycker väldigt mycket om allt runt omkring maten när det handlar om fester. Speciellt dukningen, använd gärna färgglada tallrikar till rätter med mindre färg och vitt porslin till mat med mycket färg. Jag brukar tänka att det är maten som ska framhävas i första hand och sedan porslinet. Vill du imponera riktigt ordentligt kan du trolla fram nivåskillnader på bordet genom att placera en kruka eller låda under duken, sedan är det bara att gå loss och dekorera med grönsaker, örter, blommor eller annan rekvisita.

I veckans recept bjuder jag på kycklingspett med ramslök och prästost, kanske det kan vara ett recepttips?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)