Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Klä upp din dessert


Dark chocolate pie with cocoa nib praline, foto: bonappetit.com

Här kliar det i garneringsfingrarna och efter att jag såg den här bilden blev jag överlycklig. Visst är den läcker? Krämig chokladpaj, jo jo, visst den verkar ljuvlig, men det är pekannöts- och kakaoflarnet som jag vill ha. Som en glimmande diamant.
Ett enkelt och snyggt sätt att klä upp vilken dessert som helst med och som kanske saknar accessoarer. Det här måste jag bara prova – kanske får bli helgens trix och fix-uppgift? Receptet hittade jag på en utav mina favoritsidor, bon appetit. Ett måste-besök för dig som vill ta ett djup-havs-dyk i vackra matbilder.

Enkelt och lätt som en plätt gör du flarnet genom att blanda 1 1/4 dl strösocker, 4 msk ljus sirap, 1 msk ljust muscovadosocker, 1 msk rumstempererat smör och 1 tsk flingsalt. Rör i ½ dl krossade kakaobönor (finns att köpa i chokladbutiker) och 3/4 dl grovhackade pekannötter. Klicka ut smeten i matskedsstorlek på en plåt med bakplåtspapper med tre centimeters mellanrum. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 18 minuter i  tills sockerblandningen flyter ut och är gyllenbrun. Låt svalna helt, bryt i bitar och klä upp vilken söt läckerhet som helst med.

6 kommentarer till Klä upp din dessert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)