Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Kärt barn har många namn

Årets första färskpotatis, foto: Louise Johansson

Pära, färskplugg, nypotatis, knöl, färskpotatis – Kärt barn har många namn! Jag slog till på stort igår och investerade i årets första färskpotatis. 40 kronor kilot fick jag pröjsa men vad gör det om hundra år? Det är nu som de små knölarna är som godast, alldeles insprängda av koncentrerad smak av jord och sommar.

Jag tycker bäst om de som är mindre till storleken och skitiga av jord. Skippa att köpa den färdigtvättade historian och skala dem absolut inte i en vevmaskin. Det är lite som att skölja färska räkor under vatten, smaken försvinner. Gnugga dem istället lätt mot varandra i en balja vatten för att få bort den grövsta smutsen. Koka dem sedan i rikligt saltat vatten med några dillkvistar. Klart! Och glöm för guds skull inte det riktiga smöret till…

Årets första färskpotatis, foto. Louise Johansson

 

2 kommentarer till Kärt barn har många namn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)