Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Julafton hos mig

Vilken härlig jul jag har haft och god fortsättning på er! På julafton var vi 18 glada personer hemma i vårt hus. Som vanligt var det alldeles för många paket under granen och alla hade varit ”extra” snälla just i år.

Vi hade lagat ett julbord med massor av mat. Det var sill med västerbottensost, Fredrik Erikssons recept på ”Långbrosill”, inlagd sill, min råmarinerade lax med fläder, kall- och varmrökt lax, julskinka, Janssons frestelse och massa annan god mat.
Själv hade jag satsat extra mycket på att få till revbenen. Jag önskar att jag hann blogga om detta men tiden var knapp innan jul. Jag la revbenen i en rimningslag cirka en vecka före julafton. Jag kokade dem dagen innan med rotfrukter och kryddpeppar, glacerade dem på julafton med färsk ingefära, soya och honung – du milde vad gott det blev. Till detta hade min sambo lagat sin underbara grönkål, vilket är en fantastisk kombination.

Nu blir det till att planera nästa läckra middag – nyårsmenyn!

Jag checkar om allt är med på julbordet, listan var lång kan jag säga!

Äggost – Dessertbordets höjdpunkt!

Jag hade bakat mandelmusslor smaksatta med saffran och toppade med hjortronsylt och kanlegrädde.

Tomten, eller tomtarna kom också :). Gissa vem tomten till höger är? Det finns ju masker att välja på, jag kan ju inte påstå att med dessa som vi har på oss, att vi ser direkt snälla ut. Men kul var det i alla fall!

Och en bild på ”silla” såklart med min nya stjärna i bakgrunden.

Jag älskar ju också allt runt omkring matbordet! Fick ett kanontips av Camilla på Fröken Ros om att trycka ner glasrör i äpplen, fylla på med vatten och sen sätta en blomma i. Verkligen ett bra tips om man gillar att dekorera och duka fint.

7 kommentarer till Julafton hos mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)