Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Ingredienserna i veckans recept är bland annat kantareller…

Portermarinerad höstgryta med kantareller, foto: Ingvar Eriksson, från kokboken "Taste by Louise".

Helt plötsligt känns det som att hösten står för dörren på riktigt. Var tog sommaren vägen? Visst, det är fortfarande augusti men suget efter rotfrukter, grytor och svamp har redan nått min gom.

I helgen passade jag på att göra ett långkok från min kokbok ”Taste by Louise”, nämligen portermarinerad höstgryta med kantareller. Såsen i receptet, som jag måste få skryta lite med, kan ätas med bara sked – så god är den!

Hemligheten är att köttet får ligga i en portvinsmarinad över natten och gotta till sig. Sen får grytan koka i cirka två timmar och bekanta sig med lite grädde, ädelost och kantareller. Smakerna blir fantastiska och köttet riktigt mört. Det går inte att inte imponera på familj och vänner med denna gryta.

10 kommentarer till Ingredienserna i veckans recept är bland annat kantareller…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)