Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

I veckans recept använder jag betor

Betor i alla dess former, en bild som jag knäppte när jag var i New York, foto: Louise Johansson

Än så länge har jag inget trädgårdsland, inte ens en trädgård, men hade jag haft det så hade jag bunkrat upp med betor för en hel armé. Betor är en av de godaste rotfrukterna jag vet.  Gratinerade med getost och honung. Rårivna som tillbehör. Inlagda med ättika. Penslade med smör. Som marmelad till ostbrickan. I kakor. Och kanske allra, allra bäst bara i sin enkelhet. Vad vi kan vara ense om är att de är söta i sin smak och otroligt vackra i sina färgstarka kostymer.

Det är torsdag vilket innebär att veckans recept är publicerat. Som jag skrev kan man faktiskt använda betor i bakverk och det är precis vad jag har gjort. En saftigare och förtjusande rackare får man leta efter. Receptet går lite som hand i hand med morotskakans, fast jag har kryddat till tillvaron lite extra med en hint av choklad och färskriven ingefära.

Rödbetskaka med choklad och vaniljglasyr, foto: Louise Joahnsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)