Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Har du smakat kombon varmrökt lax och hjortron?

Varmrökt lax med hjortronyoghurt och somrig trädgårdssallad, foto: Louise Johansson

Jag har längtat efter att få laga en riktigt god och somrig sallad! Nu har alla små salladskott kommit upp sig ur jorden och den späda sommarvitkålen står som en stadig kung i trädgårdslandet!
Med några drag på zestjärnet och ett rejält squeeze av citron över kålen mjuknar den så fint att ångning och förvällning är ett minne blått. Bra skönt att slippa dra igång spisen ibland.

Jag måste också slå ett slag för kombinationen hjortron och varmrökt lax. Hemma på vår gata i stan där fiskbilen står har dem en sås som är smaksatt med hjortron. Den är bästa kompis med varmrökt lax och min inspiration till veckans recept kommer därifrån. Jag har ju självklart satt min egna knorr på såsen, bland annat gav jag den en extra kick av vällagrad ost. Det är ju typiskt mig att alltid vilja ha det lilla extra…

PS. Till er alla som ska ha studentbuffé eller liknande, det här är ett fenomenalt recept för just det tillfället – ”Adda” bara lite mer mat så räcker det till alla 😉 DS.

2 kommentarer till Har du smakat kombon varmrökt lax och hjortron?

  • Håkan skriver:

    Har provat rökt lax med hjortronsås på rökeriet i Strömstad och det är en höjdare!

    • Louise skriver:

      Visst är det! Det rökeriet får jag besöka om jag har vägarna förbi, en spännande kompination tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)