Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Gyllene scones med havregryn

Foto: Louise Johansson/Taste by Louise

Gyllene scones med havregryn
Alldeles nygräddade scones är en fröjd till helgfrukosten. Det är enkelt att göra och tar inte lång tid. Jag serverar mina på klassiskt vis med smör, creme cheese (färskost) och fikon- och lagerbladsmarmelad.   

8 st
Tid: 25 minuter

100 g smör, rumstempererat
1,5 dl havregryn
7,5 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
1 msk strösocker
2 dl mjölk
2 dl filmjölk (alt. naturell yoghurt)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör samman alla ingredienser försiktigt till en kladdig deg.
3. Klicka ut 8 frallor på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till varje degbit med mjölad hand och grädda i ca 15-30 minuter (beronde på ugn, jag använder varmluftsugn) tills de känns lätta och fått fin färg.
5. Servera med smör, creme cheese (färskost) och en god marmelad.

 

5 kommentarer till Gyllene scones med havregryn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)