Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Garden party med grill

Vilket otroligt roligt cateringuppdrag jag gjorde igår! En kvinna som skulle fylla 50-år tog kontakt med mig strax innan jag vann Sveriges Mästerkock. Hon ville att jag skulle laga maten till det stora kalaset som kom att heta ”Garden Party”. Igår var dagen ”D” kommen och festen skulle gå av stapeln! En vacker och välarrangerad fest i trädgården var uppbyggd och det var en ära att få vara med att göra denna dagen möjlig!

Menyn bestod av:

Västerbottensosttarte med rom och crème fraiche
Västkuströra på endivesallad

* Serveras med Cremant de Bourogne Louis Bouillot (7688)
__________________________________________________

Grillad Kalvytterfilé med gremolataglaze
Ångad vit AA-sparris
Salviasmörsås
Färskpotatissallad ”Nicoise” med oliver och ramslök
Rostad majscrème
Paprikaaioli
Trädgårdsallad med örter och balsamico
Focaccia med rosmarin och havssalt
Vispat smör med kallpressad olivoljaoch havssalt

* Serveras med Chianti Classico Brolio (2705)
____________________________________________________

4 sorters ostar med frukt- och nötbröd, knäckebröd med sesamfrön samt 2 sorters marmelader.

Brillat-savarin, opastöriserad fransk färskost av komjölk och grädde
Gruyèr, lagrad och opastöriserad Schweizisk hårdost av komjölk
Brie De Meaux, opastöriserad fransk vitmögelost av komjölk
Roquefort, opastöriserad fransk blåmögelost av fårmjölk

* Serveras med Chateau Menota (4087)

Hembakad focaccia med rosmarin och flingsalt
Helgrillad kalvytterfilé med gremolataglaze och ångad vit sparris.
Stämningen var på topp!
Ostbrickan! Från vänster: hårdosten Gruyère, blåmögelosten Roquefort i bakgrunden, färskosten Brillat Savarin längst fram (en av mina favoriter – ni måste testa) och till höger Brie de Meaux. Mmm…

Hembakat frukt- och nötbröd, flera olika sorters knäckebröd och stjälkselleri i bakgrunden.
Rostade valnötter (jag tycker det är ett måste att rosta nötter – de får en helt annan smak och mer krispighet). Fikon- och jordgubbsmarmelad i bakgrunden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)