Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

En gammal klassiker från 80- talet


Foto: Louise Johansson/Taste by Louise
 

En gammal klassiker från 80- talet
Är det en rätt från 80-talet som jag verkligen diggar så är det avokado fylld med skagenröra. En riktig klassiker som säkerligen stod på menyn på många krogar under detta decennium. Roligt att lyfta fram en sådan rätt, enkelt och så gott! 

 4 portioner
Tid: 25 minuter

200 g räkor, skalade (alt. i lag)
70 g stenbitsrom
0,5 rödlök, finhackad (spara lite till garnering)
0,5 dl dill, hackad
2 avokado
0,5 citron, saft och rivet skal (riv extra skal till garnering)
1 krm cayennepeppar
Salt

Majonnäs
1 äggula
1 tsk dijonsenap
Några droppar citronsaft
1 dl matolja
Salt
Nymald svartpeppar

1. Blanda äggula, dijonsenap och citronsaft i en skål.
2. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills det binder till majonnäs. Smaka upp med salt och peppar.
3. Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar.

Uppläggning
Halvera och kärna ur avokadon. Skär av en liten bit av botten så att den kan stå på stabilt på tallriken. Fyll avokadon med skagenröran och riv över lite citronskal och garnera med rödlök.

Första gången som jag besökte min svärmor sa min sambo att jag lovar att det blir fylld avokado med räkröra till förrätt. Vilket det också blev. Jag hade aldrig (faktiskt) ätit skagenröra på detta vis och det var en ny upplevelse för mig. Det var otroligt gott och nu svänger jag gärna ihop detta själv då det är en lyckad ”kombo”. Tack svärmor och 80-talet :).  

2 kommentarer till En gammal klassiker från 80- talet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)