Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Egen pastadeg

Hemlagad pasta, foto Louise Johansson

Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag lagat egen pasta. Efter att Jamie Oliver kläckte ur sig i ett av sina program att ”anyone can do pasta” kände jag mig rätt träffad. Det står ju en gammal pensionerad pastamaskin i skafferiet som bara väntar på att bli använd. Och där var saken biff – ut med en hög mjöl på bänken, på med italienarlooken och äggen i gropen så stod jag helt plötsligt och knådade.

Det är en viss känsla med att göra egen pasta. Man kan lätt skryta och imponera på sina gäster om att man lagt ner hela sin själ i degen. De tror självklart då att man stått och knådat i timmar och svettat sig blodig över mästerverket. Men i själva verket tar det bara en timme men det behöver vi inte säga högt. Så nu gott folk testa att göra egen pasta – här är receptet!

En kommentar till Egen pastadeg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)