Hej och välkommen! Så roligt att du hittat hit! Jag älskar att laga mat, det är min stora passion i livet. Här delar jag med mig av min kärlek till mat och matlagning till dig. Mycket nöje! Följ mig på Facebook Taste by Louise på Twitter Taste by Louise på Bloglovin Prenumerera på mina inlägg och recept Sök recept på Hittarecept.se Taste by Louise på Pinterest

Om mig

Matblogg, Louise Johansson, Sveriges mästerkock
Foto: Stefan Edetoft

Det hela började när jag var omkring sju år. Då var det bästa jag visste att få sitta på köksbänken bredvid mamma när hon lagade min favoriträtt spagetti och köttfärssås. Det är fascinerande hur fräst, finhackad gul lök kan dofta så gott – ett underbart barndomsminne som kommer tillbaka så fort jag känner doften.

Jag har alltid älskat att skapa med mina händer och får utlopp av min kreativitet via matlagningen. Vad jag kan minnas har jag alltid varit konditorn i familjen och bakat tårtor och bakverk till födelsedagar, kalas och högtider. Själva matlagandet kom senare. När jag var tretton år började jag prenumerera på tidningen ”Allt om mat”. Intresset växte och ett givet val blev restaurangskolan som följdes av lite ströjobb som kallskänka. Under några år provade jag på andra yrken men kom fram till att det är matlagning som jag vill hålla på med.

2011 stod jag som första vinnare av Sveriges Mästerkock, den svenska versionen av Masterchef. Vinsten har inneburit en stor chans i livet – i dag arbetar jag som frilansande kock, matstylist, kokboksförfattare och utbildar mig till sommelier. Jag har skrivit två kokböcker – ”Taste by Louise” som kom ut efter vinsten av Sveriges mästerkock och mitt stora verk ”52 Helger – smaker för årets alla tillfällen” som kom ut våren 2014.

Min matlagning är bred och grundar sig i den svenska husmanskosten. Fast med en välkryddad och personlig twist. Mat ska vara enkel att tillaga, beredas på bra och kvalitativa råvaror och givetvis, smaka gott. Svårare är det inte.

Med det sagt vill jag nu förmedla min kärlek om mat till dig!

/Louise

KÖP BOKEN HÄR!

På bokus.com

Bokomslag 52 helger: Årets alla helger på ett fat (inbunden)